Ett land jag verkligen skulle vilja besöka, det är Frankrike! Jag har aldrig varit där, men älskar att baka franska bakverk samt köper gärna en hel del franska produkter av märket Savon de Marseille, (köp här). Dock skulle jag vilja njuta av bakverken på plats i Paris samt åka till Marseille för att hitta franska tvålar. En vacker dag vet jag att jag kommer att åka dit, men tills dess får jag väl roa mig med att baka egna goda franska bakverk. En av mina favoriter, det är macarons. Det är sådana ni ser på bilden. Om ni är sugna på att testa, så ska jag dela med mig av ett bra recept.
Grundrecept macarons
4 äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g sötmandel, skållad och malen
4 dl florsocker
Grundrecept smörkräm
100 g smör, mjukt
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula (ekologisk)
några droppar valfri hushållsfärg
Sedan kan man smaksätta smörkrämen med vad man vill. Här är tre olika smaksättningar:
Hallonmacarons
röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt
Choklad- och hasselnötsmacarons
125 g hasselnötter (i stället för mandel)
2 tsk kakao
2 msk nutella
1 msk kakao
Pistagemacarons
150 g pistagenötter
pistageessens (efter smak)
grön hushållsfärg
Gör så här
Smörkräm
Rosa - hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.
Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.
Bruna - choklad- och hasselnötsmacarons
Gör macaronsmeten på 125 g hasselnötter istället för 150 g sötmandel och smaksätt den med 2 tsk kakao.
Smaksätt smörkrämen med 2 matskedar nutella och 1 matsked kakao.
Gröna - pistagemacarons
Gör macaronsmeten på 150 g pistagemandel istället för sötmandel.