Fräscha upp hemmet

Nu när det är nytt år och allt, så kan det vara idé att ge ditt hem en rejäl uppfräschning samt en bra städning. Det för att välkomna våren, när den nu väl behagar att dyka upp om ett par månader. När det gäller städning i Örebro, så kan du så klart anlita en städfirma, eller så gör du det själv. Vi ska ge dig lite bra städtips samt även bra tips hur du kan fräscha upp hemmet på bra sätt. 

Innan du påbörjar några större inrednings- eller organisationsprojekt, ge allt en ordentlig städning först. Och det betyder allt från att rengöra golvlisterna eller damma av takfläktar.

Rensa dina garderober

Sparka ut fjolårets röra genom att rensa garderober, leksakslådor, bokhyllor och andra delar av ditt hem från föremål som ingen längre använder. Släng allt som inte är i gott skick och resten kan du donera till en välgörenhetsorganisation i ditt område.

Byt ut mattor och golv

En ny matta kan verkligen ge även det minsta rummet ett lyft. Överväg ett intressant mönster eller en ljus färg för att ge ditt utrymme en helt ny fokuspunkt. Eller varför inte lägga in ett helt nytt golv?

Byt ut vintrig inredning mot fräscha vårvibbar

Om dina juldekorationer fortfarande är uppe, är det dags för dem att gå tillbaka till förvaringen. Byt ut din vintriga inredning med ljusa, fräscha inslag, som snittblommor och soffkuddar i soliga nyanser.

12 Jan 2023