Satsa på en bra traktörpanna

En bra sak att ha i köket det är en så kallad traktörpanna. Det är en slags hybrid mellan en stekpanna och en kastrull kan man säga. Den ser ut som en stekpanna, men med högre kanter samt att den även för det mesta kommer med ett lock. På bästaprodukterna.com kan du jämföra flera modeller. 

Fördelen med en traktörpanna är att du kan steka i den så väl som den går att använda för att koka med. Den passar bra för de rätter där du ska först ge något en stekyta som sedan ska ha en sås i samma panna. 

Det finns idag många varianter av traktörpannor i olika material. De finns i bland annat gjutjärn, rostfritt stål, kolstål, emalj, koppar och aluminium. De flesta av dem går även att använda i ugnen.

Hitta en bra traktörpanna

Om du ska köpa en traktörpanna, så är det bra att först fundera på vad den ska vara i för material. Olika material har sina egna fördelar och nackdelar. Utöver materialet är det även bra att fundera på vad den ska ha för storlek. 

Det kan vara bra att läsa olika tester på olika traktörpannor för att se vilken av dem som passar dig. 

Utrusta ditt kök på bra sätt

Om du gillar att laga mat så är det smart att satsa på att ha olika stekpannor och kastruller med mera. Bland annat då en traktörpanna. Satsa även på att ha en bra uppsättning med knivar.

3 Apr 2023