De senaste baktrenderna 2017

Nu blommar kakorna bokstavligt talat. Trenden att ha med ätbara blommor och bladet är stark, om man ska tro på siten Besöksliv, som är en nyhetssajt för besöksnäringen. Det kommer inte bara blommor som nu ska inkluderas i bakverken, utan även färska örter och grönsaker i desserter och bakverk. Dill, persilja, harsyra, ärtor och grönsaker har blivit en riktig mat- och fikatrend, sägs det. Morotskaka har ju länge varit populärt, men snart kan vi se grönärtssorbet, dillkakor och annat gott.

Blandade bullar

En annan trend, som har att göra med den pågående hälsotrenden är att blanda in nyttigheter i bullarna. Vi kommer att boosta bullarna med nötter, bönor, och rotfrukter, som rödbetor. Så fritt fram att experimentera med grönsaker i bullarna, då kanske man inte behöver oroa sig för att barnen får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler. En annan trend är att den japanska maten kommer att influera vårt fikande. Japanerna bakar sina sötsaker med ris och bruna bönor. De blandar även grönt te i sina söta bakverk. Vi kommer att fika mycket mer nyttigt i framtiden, med andra ord!

19 feb 2017